Μια ακόμη έκθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας από αύριο Παρασκευή 15 Απριλίου και για ένα μήνα. Πρόκειται για την ατομική έκθεση της ζωγράφου και εκπαιδευτικού Κατερίνας Ασλανίδου με τίτλο «Στο χώμα, στο χρώμα».

Η ζωγράφος και εκπαιδευτικός σε σχολεία του Νομού Άρτας, παρουσιάζει στην Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» έργα κολλάζ με μεικτές  τεχνικές που δημιουργούν υφές και έντονα χρωματικά πεδία, αποτυπώνοντας με την προσωπική της γλώσσα και γραφή την αγάπη για τον άνθρωπο και κυρίως για τη φύση που τον περιβάλει. Τα έργα χαρακτηρίζονται από αντιθέσεις επίπεδων και καμπύλων φορμών και από τη χρήση φυσικών υλικών όπως ξερά φύλλα, άνθη, φτερά. Χαρακτηριστική είναι η μουσικότητα αλλά και ο λυρισμός που αποπνέουν τα έργα, καθώς η ζωγράφος επηρεάστηκε από ποίηση και ήχους  κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας.

Όπως δηλώνει και η ίδια, με τα έργα της επιθυμεί να ενεργοποιήσει τις αισθήσεις του θεατή προκειμένου να αποτυπώσει και να διαφυλάξει στη μνήμη του το περιεχόμενο της εικόνας, πέρα από το ορατό και το προφανές. Έτσι, τα κολλάζ  λειτουργούν ως ενθύμια οπτικά, επαναφέροντας στο θεατή συναισθήματα παλιά και γνώριμα, καταγεγραμμένα από τις αισθήσεις του, που φθίνουν και σταδιακά χάνονται για πάντα.

Λέει η Κατερίνα Ασλανίδου: «Τα έργα μου είναι χάρτες με ίχνη, από μνήμες που επιζούν μέσω των  αισθήσεων. Επιθυμώ να μην ξεχαστούν οι μυρωδιές μετά τη βροχή, η αληθινή γεύση των φρούτων, η ολόμαυρη σκιά του βουνού μέσα στη νύχτα, το κλεμμένο παιδί και οι όμορφες λέξεις».

Λίγα λόγια για την εκπαιδευτικό και ζωγράφο:

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Απoφοίτησε το 2003 από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου σπούδασε ζωγραφική με καθηγητή το Χρόνη Μπότσογλου. Από το 2005 εργάζεται ως καθηγήτρια εικαστικών μαθημάτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση .Έχει διοργανώσει και εμψυχώσει  εργαστήρια σχετικά με δημιουργική γραφή, τέχνη και θεατρική έκφραση για παιδιά και ενήλικες. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 10 ομαδικές εκθέσεις και έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Ζει στην Άρτα και διδάσκει εικαστικά σε γυμνάσια του νομού.

Η παρούσα έκθεση με τίτλο «Στο χώμα , στο χρώμα» είναι η 7η ατομική της.