Χρ. Τσιρογιάννης: «Μπορούν πλέον να μπαίνουν στην πόλη μας τουριστικά λεωφορεία και να σταθμεύουν δίπλα στον ΙΝ της Παρηγορήτισσας, στηρίζοντας έτσι την τοπική μας οικονομία».

Τρία τουριστικά λεωφορεία στάθμευσαν σήμερα στις νέες ειδικά διαμορφωμένες θέσεις που δημιουργήθηκαν και δόθηκαν προς χρήση, στην περιοχή της Παρηγορήτριας.

Είχε προηγηθεί η διέλευσή τους από το κέντρο της πόλης σε ώρες αιχμής, όπου διαπιστώθηκε η προσβασιμότητά τους. Ειδικότερα η διαδρομή πρόσβασης που ακολούθησαν τα τουριστικά λεωφορεία είναι από την Περιφερειακή οδό προς την οδό Ζάρρα – Κομμένου – Ορλάνδου – Παλαιολογίνης.

Υπενθυμίζεται, πως η δημιουργία τριών θέσεων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, στην περιοχή της Παρηγορήτισσας, εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου να δημιουργήσει υποδομές που μαζί με την ιδιωτική πρωτοβουλία θα ενισχύσουν την τουριστική κίνηση στην Άρτα. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε συγκεκριμένα έργα, όπως είναι η ανάπλαση μπροστά από τον Βυζαντινό Ναό, με αντικατάσταση πλακοστρώσεων, τοποθέτηση φωτιστικών led,  διαπλατύνσεις πεζοδρομίων και νέες φυτεύσεις.

Ο Δήμαρχος Αρταίων και Αντιδήμαρχοι, επιβιβαζόμενοι σ’ ένα τουριστικό λεωφορείο διαπίστωσαν σε πραγματικές συνθήκες και μάλιστα με αυξημένη κίνηση λόγω των εορτών, την προσβασιμότητα της διαδρομής και μικρά κυκλοφοριακά θέματα που χρίζουν άμεσης επίλυσης, ώστε τα τουριστικά λεωφορεία που επισκέπτονται την πόλη μας, να μην αντιμετωπίζουν εμπόδια στην μετακίνηση και στην στάθμευσή τους.

Στην διαδρομή αυτή παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού Νίκος Λιόντος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Παντελής Κωλέτσος, η νέα Διοικητής Τροχαίας Βασιλική Ρομοσιού, τεχνικά συνεργεία του Δήμου και Δημοτικοί Αστυνόμοι.

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε για το θέμα: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πλέον το κέντρο μας είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες μας και με λεωφορείο. Μπορούν πλέον να μπαίνουν στην πόλη μας τουριστικά λεωφορεία και να σταθμεύουν δίπλα στον ΙΝ της Παρηγορήτισσας. Έτσι όσοι πλέον επισκέπτονται το Ιστορικό μας Γεφύρι, μπορούν και να επισκεφτούν και τα μνημεία του κέντρου της πόλης μας και το εμπορικό μας κέντρο. Έτσι αναπτύσσουμε τον τουρισμό μας και στηρίζουμε την τοπική μας οικονομία. Αυτό δεν σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα δεν θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Σήμερα, με την βοήθεια του προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Νεκτάριου Λάμπρου και οδηγών λεωφορείων, κάναμε ένα ακόμη βήμα για την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών στην πόλη μας. Ο τουρισμός δεν έρχεται από κανένα «λεφτόδενδρο». Έρχεται μέσα από υποδομές, από την ιδιωτική πρωτοβουλία, από το πως συμπεριφέρεται ο καθένας από εμάς, όταν για παράδειγμα ψάχνει να σταθμεύσει, από το πως διαφημίζουμε ή δυσφημίζουμε εμείς οι ίδιοι τον τόπο μας».