“Για να είμαστε ασφαλείς το καλοκαίρι καθαρίζουμε ξερά χόρτα και σκουπίδια σε οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που μας ανήκουν”  

Παραμένουμε σε εγρήγορση καθόλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Σε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενόψει των κινδύνων της καλοκαιρινής περιόδου, προχώρα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων σε σύμπραξη με την ΔΕΥΑΑ. Έτσι, μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης, οι δημότες παραλαμβάνουν και ενημερωτικό φυλλάδιο για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Σε αυτό, μεταξύ άλλων, υπενθυμίζεται η νομική υποχρέωση των κατοίκων να διατηρούν τα οικόπεδα τους  καθαρά από από ξερόχορτα, αντικείμενα ή εκρήξιμες ύλες μέχρι και την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2022. Παράλληλα, παρέχονται και χρήσιμες πληροφορίες για την περίπτωση αντιμετώπισης πυρκαγιάς.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης με την ιδιότητα του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ, “Με την ενέργεια αυτή θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας ακόμη περισσότερο. Στο φυλλάδιο, δίνονται χρήσιμες πληροφορίες με φωτογραφίες γραπτές οδηγίες, καθώς και τηλέφωνα ανάγκης. Η μάχη της πυρασφάλειας περνά από όλους μας. Ας φροντίσουμε αυτό το καλοκαίρι να μας βρει ήσυχους από πυρκαγιές”.