Ο Δήμος Αρταίων προκειμένου να διενεργήσει διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενσωμάτωσης ΑΠΕ στο ανοικτό κολυμβητήριο Δήμου Αρταίων», ανακοινώνει, σε εφαρμογή των άρθρων 46 & 47 του Ν.4412/2016, ότι τίθενται σε ανοικτή Δημόσια Διαβούλευση, οι Τεχνικές Προδιαγραφές των εγκαταστάσεων  του εν λόγω έργου εκτιμώμενης αξίας  793.420,79,00 Ευρώ πλέον αναλογούντος ΦΠΑ.

Η Δημόσια Διαβούλευση έχει χαρακτήρα μη δεσμευτικής συμμετοχής των οικονομικών φορέων και έχει ως σκοπό τη συλλογή εποικοδομητικών παρατηρήσεων και σχολίων επί των τεχνικών προδιαγραφών οι οποίες δύνανται να μεταβληθούν κατά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Διαβούλευσης. Ως εκ τούτου, όλες οι προτάσεις – παρατηρήσεις που υποβάλλονται στο πλαίσιο της διαδικασίας της Δημόσιας Διαβούλευσης, θα αξιολογηθούν από τα αρμόδια όργανα του Δήμου Αρταίων κατά την οριστικοποίηση των Τεχνικών Προδιαγραφών, με γνώμονα τη βέλτιστη ικανοποίηση των τεχνικών απαιτήσεων/προδιαγραφών που έχουν τεθεί, αλλά και την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ευρύτητας συμμετοχής και του υγιούς ανταγωνισμού.

Η καταχώρηση παρατηρήσεων/σχολίων των οικονομικών φορέων πραγματοποιείται απευθείας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας του ΕΣΗΔΗΣ, με τη συμπλήρωση των πεδίων κάτωθι του τίτλου «Καταχώρηση σχολίου». Τα καταχωρημένα σχόλια/παρατηρήσεις των οικονομικών φορέων αναρτώνται αυτούσια στην ηλεκτρονική φόρμα του ΕΣΗΔΗΣ ως σχόλια της ανακοίνωσης διενέργειας της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Η διάρκεια της Δημόσιας Διαβούλευσης ορίζεται σε δεκαπέντε (15) ημέρες με ημερομηνία έναρξης την επομένη της ανάρτησής της στο ΕΣΗΔΗΣ.

Μετά το πέρας της προθεσμίας για τη διενέργεια Δημόσιας Διαβούλευσης των Τεχνικών Προδιαγραφών θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων (www.arta.gr) με τα στοιχεία των οικονομικών φορέων που συμμετείχαν στη διαδικασία καθώς και τις παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν.

Η παρούσα ανακοίνωση θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) (http://www.eprocurement.gov.gr) στο σύνδεσμο «Διαβουλεύσεις» καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων. (www.arta.gr).

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ