Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, για τη διατήρηση των δημοτικών τελών στα περσινά χαμηλά επίπεδα, την απαλλαγή όλων των ευπαθών ομάδων από την καταβολή τους κατά 30% – 100%, την μείωση κατά 30% των τελών της Δημοτικής αγοράς, ενώ αφαιρούνται τα τέλη χρήσης όσο αναφορά την σκίαση των καταστημάτων εστίασης.

Παρά τη σημαντική μείωση των εσόδων του Δήμου

Σημειώνεται ότι η απόφαση για διατήρηση των χαμηλών δημοτικών τελών λαμβάνεται παρά την αύξηση όλων των δαπανών λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού και παρά τη σοβαρή μείωση των εσόδων του Δήμου Αρταίων.

Ειδικότερα, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο, εγκρίθηκαν τα δημοτικά τέλη για το 2022, με το Δήμο να μην προχωρά  ακόμη μία χρονιά, σε αυξήσεις των δημοτικών τελών, αλλά αντίθετα να τα διατηρεί μειωμένα από 30% έως 100% σε πολύτεκνες, σε τρίτεκνες και σε μονογονεϊκές οικογένειες, ανάλογα με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις, καθώς και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στους ανέργους, στους απόρους και σε ΑμεΑ, ενώ αφαιρούνται τα τέλη χρήσης όσο αναφορά την σκίαση των καταστημάτων εστίασης. Επιπλέον προχωρά στην μείωση των τελών κατά 30% των πάγκων της Δημοτικής αγοράς στηρίζοντας έμπρακτα με αυτό τον τρόπο τους παραγωγούς.

«Δεν θα αυξήσουμε τα δημοτικά μας τέλη, για κανέναν δημότη, επιπλέον μειώνουμε κατά 30% τα τέλη της Δημοτικής μας αγοράς, κάνοντας πράξη την δέσμευση μας. Παρόλο που για το Δήμο αυξήθηκαν κατά πολύ οι δαπάνες των ανταποδοτικών τελών από την λειτουργία του εργοστασίου Αστικών Στερεών Αποβλήτων στα Ιωάννινα, αλλά και τις συνέπειες που επέφερε η υγειονομική κρίση καταφέραμε για μια ακόμη χρονιά και κρατάμε σταθερά τα δημοτικά μας τέλη.  Τα δύο αυτά χρόνια που βιώνουμε την πανδημία, δεν κάναμε πίσω καταφέραμε και κρατήσαμε την πόλη μας καθαρή, τους δημότες μας ασφαλείς. Ενώ στηρίξαμε τα καταστήματα μας και τους επιχειρηματίες που τόσο επιβαρυνθήκαν.  Εμείς δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας με αυξήσεις των δημοτικών τελών και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δράσεις, ώστε να μην συμβεί αυτό», ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Λιόντος πρόσθεσε: «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε όλους τους συνδημότες μας, ιδιαίτερα δε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Στηρίζουμε εμπράκτως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας».

Ενισχυμένη η υπηρεσία Καθαριότητας

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι  τα σταθερά δημοτικά τέλη δεν επηρέασαν αρνητικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας προς τους δημότες, αντίθετα μάλιστα αυτές έχουν σημαντικά αναβαθμιστεί.