Τον Δεκέμβρη του 1999 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με απόφαση της ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Με αφορμή την ημέρα αυτή τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Αρταίων θέλοντας να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία θα βρίσκονται την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως από τις 10π.μ. έως τη 1μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια και ημερολόγια για τη νέα χρονιά, με τα στοιχεία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, με την ελπίδα να φτάσει το μήνυμα ¨Μίλησε μας! Βρες την δύναμη που κρύβεις μέσα σου¨ σε κάθε γυναίκα.

Το να ζεις χωρίς το φόβο να υποστείς βία, αποτελεί κορυφαίο ανθρώπινο δικαίωμα. Η έμφυλη βία είτε μέσα στην οικογένεια είτε μέσα στην κοινωνία αποτελούν σοβαρότατο πρόβλημα για ολόκληρη την κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου Αρταίων, διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία μια ακόμη εκδήλωση για την βία κατά των γυναικών,  με κεντρικό μήνυμα «Ούτε μια λιγότερη» με την συμμετοχή θεατρικών εργαστήριων θεατρικών ομάδων και Αρτινών καλλιτεχνών.